متن کامل خبر


 
همه قوا در وضعیت کنونی کشور مقصر و مسئول‌اند؛ حماسه عاشورا اگر درست تحلیل شود حلّال همه مشکلات ما خواهد بود.

خلاصه خبر: حجت‌الاسلام‌والمسلمین فلاح‌رفیع در ابتدای جلسه تفسیر قرآن به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم الحرام گفتند: نصرت الهی به شرط استقامت و صبر در مسیر حق، نزدیک است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه تربیت‌مدرس در ابتدای جلسه تفسیر قرآن به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم الحرام در جمع دانشگاهیان به بیان ویژگی های این ماه پرداختند و گفتند: اگر دقت کنیم و خوب بهره برداری نماییم، ماه محرم و حماسه عاشورا حلّال همه مشکلات ماست؛ چه مشکلات دنیوی و مادی چه گرفتاری های روحی و معنوی. عاشورا چشمه زلال و مصفایی است که در طول تاریخ کام تشنه لبان را سیراب کرده است. هرچند آفرینندگانش خود با لبانی تشنه به دیدار معبود و محبوب شتافتند اما با این لب تشنگی خود چشمه ای جوشان را آفریدند که تا ابد همه جویندگان معرفت و سعادت را در صورت بهره گیری درست از آن سیراب می کند.

دکتر فلاح رفیع گفتند: ما همچون بخشی از مسیحیت که نسبت به عیسی مسیح قائلند که آن حضرت به صلیب کشیده شد تا مسیحیان و بشریت نجات پیدا کنند قائل نیستیم که امام حسین و یارانش (علیهم السلام) شهید شدند تا ما نجات پیدا کنیم. ما می گوییم امام حسین و یارانش (علیهم السلام) شهید شدند تا ما بیدار شویم. تا پس از بیدار شدن، راه را بشناسیم و سپس به راه بیفتیم و حرکت کنیم. ما می گوییم باید از امام حسین (علیه السلام) بیاموزیم و خود نیز در هر شرایطی آماده فداکاری و ایثار باشیم. ما می گوییم امام حسین (علیه السلام) به فرموده پیامبر گرامی اسلام، چراغ هدایت و کشتی نجات است. یعنی از آن چراغ باید بهره گرفت و داخل آن کشتی باید شد تا نجات یابی. نه اینکه در هرحال چه خواب باشی چه نباشی، چه راه را بشناسی چه نشناسی، چه حرکت کنی چه نکنی، چه به چراغ توجه کنی چه نکنی، چه در کشتی بنشینی چه ننشینی نجات می یابی. نه این نیست بلکه باید بیدار شوی باید راه را بیابی و حرکت کنی. در طول تاریخ کسانی که این گونه با عاشورا مواجه شده اند، همواره خود تاریخ ساز شده اند و اکنون هم اینگونه است و در آینده هم اینگونه خواهد بود.

ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: یک نمونه از این تاریخ سازی حرکت امام خمینی(ره) بود که با الهام از عاشورا و بهره گیری درست از آن، توده ها را چنان بسیج و تهییج کرد که رژیم شاهنشاهی 2500 ساله را سرنگون کرد و جمهوری اسلامی را جای آن در این مملکت بنیان نهاد. در طول این 40 سال نیز همین منبع جوشان، موتور حرکت انقلاب و نیروبخش به آن بوده است. حمله نظامی و جنگ 8 ساله و دفاع 40 ساله را همین منبع عظیم و نیروبخش تغذیه کرد و به اینجا رساند.

مسئول نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه با اشاره به وضعیت روز گفتند: امروز هم اگر مشکلات اقتصادی داریم، اگر با جنگ اقتصادی مواجه شده ایم، اگر جنگ تمام عیار روانی داریم، اگر سلطه گران خارجی و منفعت طلبان داخلی همه دست به دست هم داده اند تا انقلاب را به شکست برسانند، اگر عده ای درصدد شبهه افکنی نسبت به همه باورها و ارزش ها برآمده اند، اگر با بهره گیری از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی حتی درصدد تطهیر رژیم منحوس پهلوی بر می آیند، تنها و تنها راه نجات، شناخت درست حماسه کربلا و عاشورای حسینی (علیه السلام) است. هیچ راهی برای نجات این ملت جز اصرار بر باورها و ارزشهای بنیادین و رجوع مدام و بازخوانی حماسه عاشورا نیست. این منبع بزرگ قادر است همه مشکلات را حل کند، اما به شرط اینکه ما بتوانیم درست آن را بشناسیم و مطابق زمان خود آن را تفسیر و بازخوانی کنیم. اگر ائمه طاهرین (علیهم السلام) به ما گفته اند که عاشورا را زنده نگه داریم، اگر روایات و حکایات مستند بسیار برآنند که نجات در توجه به زیارت امام حسین (علیه السلام) و تعزیه داری، عزاداری و نوحه سرایی و گریه برای امام حسین (علیه السلام) است، همه اینها مقدمه شناخت درست عاشورا و حرکت در مسیر آن است.

حجت الاسلام فلاح رفیع در ادامه افزودند: متاسفانه بعضی با تفسیر انحرافی از عاشورا می پندارند هر چه در طول سال انجام بدهند، هر گناهی را مرتکب بشوند با رسیدن محرم و تعزیه‌داری و اشک ریختن برای امام حسین(علیه‌السلام) گناهان آنان آمرزیده می‌شود. البته گناهان هم فرق می‌کند بعضی صرفا حقوق الهی را زیر پا می گذارند، اما عده ای خون مردم را در شیشه می کنند، ارزاق مردم و ضروریات زندگی آنها را در شرایط سخت اقتصادی احتکار می کنند. بعضا همین افراد در جریان عاشورا چه بسا در نذورات و تعزیه داری مقدم بر دیگران حرکت کنند. این دسته بدانند که حقوق ضایع شده مردم را هیچ چیزی جبران نمی کند. گناهان شخصی و حقوق الهی ممکن است با این حرکات جبران شود و یا کاهش پیدا کند که می شود اما حق الناس ها، احتکارها، و اختلاس ها به هیچ وجه.

دکتر فلاح‌رفیع گفتند: امروز نباید همه مشکلات را به تحریم ها ربط بدهیم. البته تحریم ها موثر بوده است اما بخش عظیمی از مشکلات کنونی ما به وظیفه ناشناسی مسئولان و مدیران برمی گردد؛ به سوء مدیریت ها، به منفعت طلبی ها، به اشرافی گری ها، به بده بستان های سیاسی و اقتصادی بین قوا بر می گردد. امروز مجلس ما، قوه قضائیه ما، قوه مجریه ما همه مسئول وضع کنونی هستند. ملت این را خوب می فهمند. از مجلس گرفته که در وضع قوانین راهگشا برای مشکلات کشور درست عمل نکرده است و به رسالت نظارتی خود آنگونه که باید اهتمام نورزیده است و بسیاری کم‌کاری‌های دیگر تا قوه قضائیه که به موقع و درست با مجرمان برخورد نمی کند و عدالت درست به اجرا درنمی‌آید و تا قوه مجریه که به مدیران نالایق میدان جولان می دهد و دست آنان را در اختلاس و احتکار باز می گذارد همه مسئول اند. ملت همه اینها را خوب می فهمند. چرا در این کشور باید این همه احتکار در روز روشن صورت بگیرد؟ چرا این همه اختلاس؟ پس قوای سه گانه ما کجا هستند؟ پس جلسه سران قوا و نشست‌های پی در پی آنها چه نفعی به حال این مردم داشته است؟ چرا در مجلس قانون شفاف سازی آراء رد می شود؟ چرا بخش های مختلف درگیر اقتصاد در این کشور دلار را به قیمت دولتی می گیرند و بعد از وارد کردن اجناس به چندین برابر آن را می فروشند و یا احتکار می کنند کسی جلوی آنها را نمی گیرد چرا این همه رانت خواری در کشور وجود دارد؟ چرا رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال‌های پیش درباره اقتصاد مقاومتی عمل نشد؟ چرا اکنون رهنمودهای ایشان در بخش‌های مختلف روی زمین می ماند؟ چه کسی باید پاسخ این وضعیت را بدهد؟ آیا با این شرایط ما می توانیم بگوییم که حسینی بوده ایم و حسینی حرکت می کنیم؟

استاد فلسفه دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه دادند: امام حسین (علیه السلام) از همه هستی خود گذشت. چرا با کسانی که روز و شب در فکر سوداگری و منفعت طلبی و اشرافی گری هستند برخورد صورت نمی گیرد؟ با انحرافات و سوء مدیریت‌ها، نه با وضع قانون درست و نه با اجرای درست قانون و نه با قضاوت عادلانه برخورد نمی شود؟ و خیلی جای تعجب دارد انسان نمی داند گریه کند یا بخندد که بعضا همین ها نیز برای امام حسین (علیه السلام) و عاشورا نذر می کنند و مجلس روضه برگزار می کنند. مجلس روضه اینها انسان را به یاد مجلس یزید می اندازد که از یک سو خود، جنایت و قتل و غارت را در کربلا به پا کرد از سوی دیگر اشک تمساح برای امام حسین (علیه السلام) ریخت. انسان را به یاد عمرسعد می اندازند که در صحنه کربلا گریست؛ از یک سو مرتکب آن همه جنایت شد و از سوی دیگر برای امام حسین (علیه السلام) گریه کرد. این گونه گریه‌ها نجات بخش نیست که هیچ، دقیقا در مقابله و متضاد با اهداف عاشوراست.

دکتر فلاح‌رفیع گفتند: بنابراین بیاییم حماسه عاشورا را خوب بشناسیم و به روز آن را تحلیل کنیم، بازخوانی کنیم و در مسیر حل مشکلات از این منبع و چشمه جوشان بهره بگیریم. امروز نیز ما چاره‌ای جز رجوع به عاشورا برای حل مشکلات کشور نداریم. امیدواریم که بتوانیم این کار را درست انجام بدهیم. و البته شبهه ی شبهه افکنان نیز نباید در این شرایط ما را از اصل هدف باز دارد و خدای ناکرده به جای بهره گیری از ذخایر غنی و شناخت و بهره گیری از آنها عده ای بخواهند اصل این ذخایر را نشانه بگیرند که البته درصدد این کار نیز هستند. اما این عده بدانند ملت ما خوب تشخیص می دهد که مشکل کجاست و راه حل مشکلات را نیز خوب می داند.

حجت‌الاسلام فلاح‌رفیع ابراز امیدواری نمودند: با شناخت دقیق حماسه عاشورا و تمسک به امام حسین (علیه السلام) و عاشورا و حماسه کربلا و با هشیاری ملت ، توطئه دشمنان به خود آنها برگردد و فرصت طلبان داخلی نیز با رسوا شدن نزد ملت نتوانند به مقاصد شوم خود برسند.

ایشان افزودند: به هر حال همه ما در صحنه امتحان هستیم. و اینکه فرمودند هر روز عاشورا و هر زمین کربلاست، واقعا اینگونه است. از خداوند می طلبیم که به ملت ما کمک کند که در این صحنه‌های امتحان حق را درست تشخیص بدهیم و در همان مسیر حرکت کنیم. هیچ جای ناامیدی نیست تا ما کربلا داریم و عاشورا همه امیدواری است و به یاری خداوند برهمه این مشکلات غلبه خواهیم کرد. به نظر می‌رسد خداوند برای این ملت گشایش بزرگی را ایجاد خواهد کرد، اما شرط آن استقامت و پایداری در مسیر حق است. همان مسیری که امام راحل(ره)، شهدا و رهبر حکیم انقلاب ترسیم کرده است.


20 شهریور 1397 / تعداد نمایش : 983