ویژه برنامه بزرگداشت روز سعدی در دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌ها

خلاصه خبر: دکتر محمّدرضا امین ناصری در نشست بزرگداشت سعدی، صلح‌طلبی و نوع‌دوستی را دو مشخصه اصلی آثار این شاعر توانمند ایرانی توصیف کرد.

ویژه‌برنامه بزرگداشت استاد سخن، سعدی شیرازی با عنوان «ذکر جمیل سعدی» روز دوشنبه 3 اردیبهشت از سوی کارگروه فرهنگی و اجتماعی دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌ها در دانشگاه برگزار شد.
در این نشست دکتر محمّدرضا امین‌ناصری، عضو هیأت علمی و مشاور فرهنگی و اجتماعی رییس دانشگاه با اشاره به جایگاه سعدی در ادبیات جهان تصریح کرد: نگرش عمل‌گرا و حکایات کاربردی سعدی وی را در بین متفکران کلاسیک جهان متمایز کرده است.
وی ضمن توصیف آثارسعدی و مولوی به عنوان اعتبار فرهنگ ایرانی همچنین افزود: آثار این دو شاعر توانمند ایرانی را می‌توان منبع الهام روشنفکران عصر روشنگری در غرب دانست.
دکتر امین ناصری با بیان این نکته که سعدی افزون بر داشتن مقام عرفانی، شاعر زندگی بود همچنین تاکید کرد: آثار سعدی در متن زندگی انسان‌ها زیست می‌کند و با نقد هوشمندانه مناسبات اجتماعی همواره شیوه درست زیستن را آموزش می‌‌‌دهد.   
مشاور فرهنگی و اجتماعی رییس دانشگاه تربیت مدرس در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به دوران سخت زندگی سعدی که مقارن با حمله مغول به ایران بود تاکید کرد: در دوره‌ای که کشتار بی‌گناهان رواج داشت، انسان‌دوستی، صلح با طبیعت و حتی اشاره به ضرورت رعایت حقوق حیوانات در آثار این ادیب ایرانی موج می‌زند.
وی ضمن خواندن برخی حکایات از کتاب بوستان و گلستان سعدی افزود: سعدی با زبانی شیوا آموزه‌های اسلامی، قرآنی و اخلاقی را به معاصران و مردمان پس از خود می‌آموخت و این حکایات همچنان زبان حال جوامع انسانی هستند.
دکتر امین ناصری در پایان با اشاره به شعری از شهریار در وصف سعدی ابراز امیدواری کرد جامعه دانشگاهی بیش از گذشته به معانی پنهان در آثار سعدی توجه کند.


4 اردیبهشت 1397 / تعداد نمایش : 3010